В Нощта на театрите – 16 ноември, събота, Ви очакваме в Държавен куклен театър – Варна!

От 10.00 до 13.00 ч. ще бъдат отворени вратите на Музея на куклите, ул. "Шейново" № 5 - вход: свободен
От 11.00 ч. очакваме децата на най-новия ни спектакъл "Палечка" по Ханс Кр. Андерсен. Билети - на касата на театъра, ул. "Драгоман" № 4.
От 19.00 ч. е ПРЕМИЕРАТА на спектакъла за възрастни "Лисугерът" по Славомир Мрожек.
Адаптация и превод от английски: Пламен Марков
Сценични права: Diogenes Verlag AG - Цюрих
Режисьор: Пламен Марков
Художник: Мира Каланова
Композитор: Калин Николов
Участват: Стоян Стоянов, Галин Гинев, Вера Стойкова, Диана Цолевска, Гергана Господинова, Евгения Василева, Елица Данаилова, Боян Стоянов, Борис Коев, Красимир Добрев, Мария Томова, Иван Шумаров

„Лисугерът“ е неповторимо представление за ума и сетивата. Спектакълът е създаден по 4-те миниатюри на Славомир Мрожек – „Лисугерът се стреми по-нависоко“, „Лов на лисици“, „Серенада“ и „Лисугерът философства“.
Философските и в същото време атрактивни и забавни текстове на Мрожек са в основата на драматургията на спектакъла. Съчетана умело с ярките изразни средства на кукления театър, тя поднася на публиката впечатляващо, интелигентно забавление. За да се докоснем отново до вечните теми - за любовта и изневярата, за толерантността и амбицията да доминираш, за честността и лицемерието, за скритата човешка същност и лукавството. И да открием нещо от себе си, може би...
Спектакълът е резултат от първата творческа среща между режисьора Пламен Марков и трупата на Държавен куклен театър – Варна.
Билети - на касата на театъра, ул. "Драгоман" № 4