Репертоар

За Деца

Червената шапчица 1

Червената шапчица

Едни от най-популярните приказни герои – от „Червената шапчица“ на Шарл Перо, се срещат в гората, но не за да се надхитряват и да си правят пакости, а за да станат приятели.

19179362_1394500767295774_1664741036_o

Цветната полянка

Искате ли да направавим нещо заедно? Да направим цветна полянка и да се потопим във вълшебния свят на онези приказки, които ни нашепват птичките, тревичките, мушичките.

Мечо Пух Варна 2

Мечо Пух

В спектакъла „Мечо Пух” порастналият Кристофър Робин се завръща отново, за да се срещне с любимата си играчка Пух мечето. Но се случва нещо необикновено – играчката оживява и го повежда в спомените от детството. Там той среща своите приятели – Прасчо, Заека, Тигъра, Ру, Бухала и тъжния Йори, които му припомнят колко хубаво е да се прави нищо в омагьосаната гора, където всички са естествени, добронамерени, обичливи.

Малката русалка 8

Малката русалка

Далече, далече, в откритото море, в най-дълбокото, между най-чудни морски растения и риби, пъстроцветни корали и палати от миди, живеят русалките. Обичаната от малки и големи история на майстора на перото Ханс Кристиян Андерсен, оживява на сцената на кукления театър във Варна, за да потопи малкия зрител във вълшебния свят на русалките. Да ги накара да се замислят и да намерят своите отговори.

Сиводрешко и Бързобежко 4

Сиводрешко и Бързобежко

Създаден по едноименната поема на Леда Милева, любим автор на поколения български деца, спектакълът ни въвежда във вълшебната гора, където волно и дружно играят двете зайчета – Сиводрешко и Бързобежко.

Кривото патенце 5

Кривото патенце

Любимата на поколения български деца приказка „Кривото пате“ от Елин Пелин оживява отново на сцената на Държавен куклен театър – Варна, за да възкреси хубавата традиция да се разказват увлекателни истории в уюта на домашното огнище.

Рапунцел 3

Рапунцел

В непристъпна кула без врата, далече от хорските очи, живее дългокосата красавица Рапунцел. Затворена там от магьосницата баба Готел, напълно откъсната от света, девойката копнее да бъде свободна.

под гъбката

Под гъбката

Слънчева и Дъждовен непрекъснато спорят кой е по-важен – Слънцето или Облачето, за цветята и децата. Дори полянката са разделили на две – слънчева и дъждовна.

Малки вълшебници 1

Малки вълшебници

Във всяка една държава, във всеки един град, във всеки един квартал, на всяка една улица живее поне един странен чичко, който не може да се усмихва. Той не обича да яде сладолед, да пуска хвърчила, да рита топка, да играе с деца, а още по-малко обича да разговаря със съседите си.

Вълшебното огниво 13

Вълшебното огниво

„Вълшебното огниво” е приказка за разказвача на приказки Ханс-Кристиан Андерсен. Разказ за света на приказките, в който всичко е възможно, стига да го повярваме и да го пожелаем. И за отговорностите, които поемаме, когато последваме желанията си.

Островът на песните 6

Островът на песните

Островът на злото – остров Крокодилия трябва да се превърне в остров на песните. Затова ще помогнат най-добрите певци от цял свят: орелът Сами от САЩ, зебрата Балуба от Африка, папагалът Браво от Латинска Америка, мечокът Миша от Русия, петелът Франсоа от Франция, вълчицата Капитолия от Италия, магарето Гръмотрън от България.

Алегро Виваче 12

Когато куклитe танцуват

„Алегро виваче“ е забавно музикално шоу, в което отново се срещаме с уникалното очарование на куклите и техните невероятни възможности. Способността на куклите да ни разсмиват и предизвикват у зрителя позитивни и жизнерадостни емоции, служи за основна тема на спектакъла.

Знайко Многознайко 15

Знайко Многознайко

Жизнерадостен и наситен с музика и песни образователен спектакъл, който кани малките зрители на гости в горското училище. Там те ще се запознаят с нашите нещастни герои Охльо Бохльо, Калинка Малинка и Гарванчето, чиито проблеми се дължат на тяхното незнание.

Котаракът в чизми 2

Котаракът в чизми

„Котаракът в чизми” е резултат от съвместната работа на млад творчески постановъчен екип. Спектакълът е посветен на 400-годишнината от рождението на Шарл Перо, реализира се по проект, подкрепен от Община Варна.

Спящата красавица 13

Спящата красавица

Обичаната детска приказка се завръща на сцената след 16 години в минивариант. Разказана увлекателно от актьорите Гергана Господинова и Стоян Стоянов, тя ни пренася в приказния свят, където всичко започва с „Имало едно време…“ и завършва щастливо.

Цветята на малката Ида 14

Цветята на малката Ида

Вълшебен спектакъл по известната Андерсенова приказка, вдъхновила едни от най-интересните съвременни български театрали – писателката Теодора Димова, режисьора Георги Михалков, сценографката Свила Величкова и целия актьорски състав на Варненския куклен театър.

Папагалчето 13

Папагалчето Рони

Историята на папагалчето Рони е трогателна история за приятелството, което не обсебва, а дава простор на другия да живее живота си, да прави своите открития, да изстрадва собствения си жизнен опит.

Лакома мецана 3

Лакома мецана

Невероятният разказвач Ран Босилек ни пренася в света на животните и техните взаимоотношения, от които децата разбират, че когато човек мисли само за себе си и пренебрегва приятелството, му се случват твърде неприятни неща.

Снежната царица 5

Снежната царица

Какво може да попречи на едно нежно приятелство, като това между Кай и Герда? Парченце от дяволското огледало, което те кара да виждаш света грозен; целувката на Снежната царица, която вледенява сърцето ти…

Слънчогледчето 5

Слънчогледчето

Когато си малък, искрен и наивен, все ще се намери някой да те подиграе. Това е направо отвратително, заключава старият и изпитан пазач на стопанския двор – Шаро.

жабокът цар

Жабокът цар

Да обещаеш нещо и след това да го изпълниш е похвално! Но принцесата в тази история прави обратното! Всяко бягство от отговорност я увлича в поредната лъжа.

Пепеляшка 6

Пепеляшка

„Пепеляшка” – любима приказка за деца и възрастни. Приказка, която кара зрителите да повярват в чудесата и да искат отново и отново да преживеят трогателната история на бедното момиче, което става принцеса.

За Възрастни

DSC_2020

Три диоптъра щастие

Едно необичайно представление от скечове, което започва със сватба и бързо въвлича зрителите в лабиринт от ситуации, в които с чувство за хумор добре познатото е огледано от неочакван ъгъл.

IMG_0090

Уeстърн

Спектълът е провокиран от филма „Малък голям човек“ на режисьора Артър Пен с Дъстин Хофман в главната роля – всепризнат уестърн на ХХ век. Той е за един малък човек, чиято одисея го превръща в голям.

Орфей 1

Орфей

Прескочил границите на времето, митът за Орфей вълнува и днес с все по-нарастващати ни нужда от светлината, която пръска незримата сила на изкуството.

Влюбеният Моцарт 10

Влюбеният Моцарт

Спектакълът среща операта и кукленото изкуство в поредица от символично свързани сцени от петте най-известни опери на Моцарт – “Дон Жуан”, “Така правят всички жени”, “Вълшебната флейта”, “Сватбата на Фигаро” и “Отвличане от сарая

Щастливият принц 3

Щастливият принц

Обикновена малка лястовичка среща по своя път каменна статуя, украсена със злато и скъпоценности. Те дори не подозират как тази среща ще преобърне живота им и ще ги въвлече в поредица драматични преживявания…

Моцарт и Салиери 4

Моцарт и Салиери

„Моцарт и Салиери” е една от малките трагедии на Пушкин, която той пише през 1830 г. С тази своя пиеса Пушкин разпространява недоказаната идея, че от завист Салиери е убил гениалния си събрат Моцарт

Пещерата и сенките 8

Пещерата и сенките

„Пещерата и сенките“ е визуален спектакъл, в които се преплитат средствата на изобразителното и сценичното изкуства. Тази симбиоза води до създаване на нов вид естетика, в която стилът и прецизността на изказа са водещ принцип в сценичната реализация.

Фолк фантазии 9

Фолклорни фантазии

Една весела игра на въображението и фантазията, изтъкана върху мотиви от съкровищницата на българския автентичен фолклор. Истинска приказка, разказана с помощта на предмети на бита от близкото ни минало, в която са вплетени пъстри шарки от форми и звуци.

to top button