Юзър/гостува ДТ „Сава Огнянов“- Русе

Галерия

Резюме

Актьорът Алексей Кожухаров, когото българската публика познава от изявите му на сцената и телевизионния екран, ще разсмее до сълзи публиката със stand-up спектакъл.

В центъра е обикновеният човек с една от най-натрапчивите зависимости към IT сегмента от живота ни – смарт телефон, компютър, социални мрежи… С чувство за хумор и през прозореца на електронните устройства, героят на Алексей, наречен просто ЮЗЪР, коментира едни от най-обичайните теми от ежедневието ни.

Колко можем да издържим без да погледнем телефона си?… Всяка снимка, направена с него, ли има стойност?… Само мъжете ли са господари в света на високите технологии?… Какви операционни системи и програми предпочитаме и с какво те променят живота ни?… Можем ли да излезем победители в битката с алгоритмите на мрежата?… Парадоксът на селфито и в крайна сметка, един от най-щекотливите въпроси от ерата на социалните мрежи, за кого се снимаме?…

В поредица от сцени, разиграни ту на принципа на standup комедията, ту като скечове, ЮЗЪР-ът преминава през различни ситуации, в които с чувство за хумор се разглеждат семейните и приятелските му отношения с другите, пречупени през „черния екран“.

Спектакълът завършва в точката, откъдето е започнал на шега, но след всички комични ситуации, завръщането към началото вече не е толкова забавно. Да наблюдаваме света през екрана на телефона, докато снимаме видео е колкото парадоксално смешно, толкова и драматично. И някак неусетно, шегата води публиката към най-сериозният въпрос на съвремието – доколко светът, наблюдаван през смартфона, може да замести реалния?…

„Запазете си лайкове за „Юзър”, а после и споделянията, защото със сигурност Алексей и неговият герой няма да ви оставят безразлични”, казва Боян Иванов, режисьор и съавтор с Алексей на спектакъла.

„Юзър” е проект на театър „Криле”, който се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”.

Автори: Боян Иванов и Алексей Кожухаров
Режисьор: Боян Иванов
Видеомапинг: Тодор Тодоров
Музикално оформление: S.U.S.F.
Участва: Алексей Кожухаров